The Three Factions

De drie facties van Animism

Animism: the God’s Lake is een transmediaal universum gecreëerd door Zeros 2 Heroes Media. Centraal staat de animatieserie die het verhaal van Melody Ravensfall vertelt. In de serie komen Mel en haar vrienden erachter dat zij deel uitmaken van een veel grotere, mystieke strijd om de wereld. Mel blijkt hierin een sleutelrol te spelen om het tot een goed einde te brengen.

Het universum is direct geinspireerd door legendes van de inheemse Canadese bevolking. Drie goden, de Mother, de Trickster en de Wetiko, hebben elk hun seizoen en moeten deze wisselen met de anderen om de balans van de wereld in stand te houden. Het is nu het seizoen van de Wetiko, macht van de vooruitgang. Deze probeert echter zijn heerschap in stand te houden door middel van zijn aardse vertegenwoordiger Chad. Aan Melody en haar vrienden is het nu om de Chad en de Wetiko te stoppen voordat het te laat is.

Het universum van Animism biedt niet alleen plaats aan het verhaal van Mel, maar wordt verder uitgediept door middel van graphic novels, een point-and-click adventure game en een verzameling korte verhalen. In opdracht van Zeros 2 Heroes brachten wij dit complete universum tot leven door middel van een Alternate Reality Game.

Wij lieten karakters uit de serie met elkaar praten op blogs en social media, we schreven nieuwsartikelen voor de lokale, fictieve krant, en creëerden websites voor Chad’s bedrijf: Grind City Futures. In dit grote web waren allerlei verstopte aanwijzingen en codes te vinden die spelers konden gebruiken om meer over Animism te ontdekken.